• Uncategorized
  • 0

ICFF Στυλ Χαρακτηριστικά

Είμαι συνήθως αμφισβητήστε αν οι σχεδιαστές έχουν “aha!” στιγμές. Καταλαβαίνουν όταν παράγουν κάτι ξεχωριστό; Ο χρόνος παραμένει ακίνητος, ενώ μια αιθέρια ακτίνα ελαφρών λωρίδων κάτω τους; Μου αρέσει να το πιστεύω, ωστόσο ενδεχομένως ένα κομμάτι της πρωτοτυπίας της τέχνης είναι προφανές μόνο όταν επικυρώνεται από τους κριτικούς κινηματογράφου καθώς και από τη δημόσια αναγνώριση.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, καταλαβαίνω για συγκεκριμένα ότι ως εραστής στυλ, έχω στιγμές που ένα αντικείμενο παίρνει την αναπνοή μου μακριά – είτε πρόκειται για έπιπλα, ζωγραφική ή φόρεμα.

Δεν έχω ακόμη φτάσει στην παγκόσμια έκθεση για τα σύγχρονα έπιπλα (ICFF) στη Νέα Υόρκη (νομίζω ότι τα IDs για τα στεροειδή) αισθάνομαι ότι θα ήταν γεμάτη εφευρετικότητα. Αν ήμουν εκεί τον περασμένο Μάιο, αυτοί οι πέντε εκθέτες θα με είχαν σταματήσει στα ίχνη μου.

Αυτή η γλυπτική καρέκλα παραβολής – ναι, καρέκλα – φαίνεται πολύ περισσότερο έργο τέχνης από τα έπιπλα, ωστόσο η γνήσια γοητεία της βρίσκεται στη λειτουργικότητά της. Ο σχεδιαστής Carlo Aiello χειρίστηκε για να παράγει ένα κάθισμα, υποβραχιόνια καθώς και καρέκλα πίσω χωρίς να μοιάζει με οτιδήποτε στο ρεπερτόριο στυλ μας. Οι μαλακές, παραβολικές καμπύλες του τύπου A Comfy Nest.

Μου αρέσει ο πολυέλαιος φυσαλίδων από τον Jean καθώς και ο Oliver Pelle της εταιρείας στυλ Pelle με βάση το Μπρούκλιν. Τα ευάερα συστάδες των γυάλινων μπάλων πραγματικά πιάσουν την λεπτή, εφήμερη υψηλή ποιότητα των φυσαλίδων που πρόκειται να ξεσπάσουν. Οι κατόχοι κεριών τους Dorit αξίζουν επίσης μια αναφορά. Κατασκευασμένο από ατελές, κόμπους ξύλο καθώς και ολοκληρωμένο με μεταλλικό χρώμα, μοιάζουν με τραχύ, πολύχρωμες γεωδαιίδες.

Αυτός ο βιολογικά εμπνευσμένος πίνακας είναι ένα προσαρμοσμένο κομμάτι με ανήσυχο σύστημα που κατασκευάζεται με την εφαρμογή Radiolaria. Η εφαρμογή επιτρέπει στους πελάτες να παίζουν τον Θεό (ή τον σχεδιαστή) καθώς και να παράγουν έπιπλα, κοσμήματα μόδας καθώς και νοικοκυριά που χρησιμοποιούν μια διαδραστική οθόνη που μιμείται τη γενετική βιολογία. Δείτε το βίντεο εδώ.

Ο χάλκινας πολυέλαιος Firefly του Studiokca είναι σαν κάτι από ένα όνειρο. Το πλήθος των μικρών φώτων καθώς και οι σκιές που κυματίζουν μιμούνται την κίνηση των πυρκαγιών ενάντια σε ένα σκοτεινό τοπίο.

Ο πίνακας Hialeah από τον Iacoli & McAllister είναι λιγότερο εννοιολογικό από τα παραπάνω στυλ, ωστόσο έπρεπε να το συμπεριλάβω για την εύκολη αλήθεια που πραγματικά επιθυμώ να το πάρω σπίτι. Έχει αυτή την ασυνήθιστη υψηλή ποιότητα να είναι αιώνια αλλά καινούργια, καθώς και μου αρέσει το μείγμα των υλικών – αναστενάζω.

Τι έχετε συναντήσει πρόσφατα που σας έκανε να ρίξετε μια δεύτερη ματιά;

Φωτογραφίες: 1-2. ICFF3-4. Pelle5. ICFF6. Faktura7. Studiokca8. Iacoli & McAllister

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *